Wie is Yuja Wang?

Yuja Wang

piano

Yuja Wang groeide op in Beijing, als dochter van een danseres en een percussionist. Ze had pianolessen vanaf haar zesde, studeerde aan het conservatorium in haar geboortestad en vervolgde haar opleiding in Calgary en bij Gary Graffman aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia.

In 2003 maakte de Chinese pianiste bij het Tonhalle-Orchester Zürich haar Europese debuut met het Vierde pianoconcert van Beethoven onder leiding van David Zinman. Haar doorbraak kwam toen ze in 2007 met Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert inviel voor Martha Argerich bij het Boston Symphony ­Orchestra onder leiding van Charles Dutoit.

Start / pauzeer slideshow

Recentelijk werkte Yuja Wang met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het London Symphony Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra, de Los Angeles Philharmonic, de Hong Kong Philharmonic, het Mahler Chamber Orchestra, het Sint-Petersburg Filharmonisch Orkest en het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Roma.

De pianiste geeft wereldwijd solorecitals en maakte afgelopen december met violist Leonidas Kavakos een tournee langs onder meer Het Concertgebouw en de grote zalen van Luxemburg, Genève en Wenen.

Bijgewerkt op dinsdag 13 februari 2018