LUDWIG

orkest

LUDWIG is een collectief van gedreven en creatieve musici, opgericht in 2011. De groep manifesteert zich in verschillende vormen en formaten: van instrumentaal solist via klein ensemble tot groot orkest met koor. In de programmering koppelt artistiek leider Peppie Wiersma componisten uit verschillende tijdvakken, stijlen en achtergronden aan elkaar.

LUDWIG koestert tradities en is met regelmaat te beluisteren op bekende podia als TivoliVredenburg in Utrecht, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Het Concertgebouw. Daarnaast verkent de groep graag ongebaande muzikale paden, wat kan leiden tot avontuurlijke concerten op ongebruikelijke locaties. Zo vond Picnic at the Olympic plaats op de middenstip van het Olympisch Station.

Start / pauzeer slideshow

Vernieuwend was ook LUDWIG en het Brein: een serie minifestivals in 2016 die musici, wetenschappers, medici en ­technici bij elkaar bracht om de helende kracht van muziek te onderzoeken.

LUDWIG ontleent inspiratie aan zijn artistieke geestesvader Ludwig van Beethoven, wiens ondernemerschap en muzikale visie in zijn tijd een revolutie teweegbrachten.

In Het Concertgebouw maakte LUDWIG zijn debuut in Het Zondagochtend Concert van 6 oktober 2013 en was het voor het laatst te gast in december 2017.

Bijgewerkt op donderdag 11 april 2019