Wie is Christianne Stotijn?

Christianne Stotijn

Christianne Stotijn studeerde viool en zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder haar zangdocenten waren Udo Reinemann, Jard van Nes, Noelle Barker en Janet Baker. Ze kreeg een Borletti-Buitoni Trust Award 2005 en de Nederlandse Muziekprijs 2008, was BBC New Generation Artist en nam deel aan de Rising Stars-serie van seizoen 2005/06.

Met haar vaste pianisten Joseph Breinl en Julius Drake geeft ze recitals in belangrijke zalen wereldwijd. Dirigent Bernard Haitink had een grote invloed op de loopbaan van de mezzosopraan; onder diens leiding soleerde ze voor het eerst in 2005 bij het Orchestre National de France en in latere jaren ook bij gezelschappen als het London Symphony Orchestra, het Boston Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Bij diverse andere orkesten musiceerde de zangeres met maestro’s als Claudio Abbado, Jaap van Zweden en Yannick Nézet-Séguin. Christianne Stotijn is ook regelmatig actief op het operapodium en werd uitgenodigd door bijvoorbeeld De Nationale Opera, de Royal Opera Covent Garden in Londen en de Oper Stuttgart.

Christianne Stotijn bracht verschillende geprezen cd’s uit; haar recente vijfde album If the Owl Calls again was Editor’s Choice van het tijdschrift Gramophone. Het vorige recital van Christianne Stotijn in de Kleine Zaal was op 3 november 2015 met pianist Inon Barnatan.

Bijgewerkt op vrijdag 27 oktober 2017