Wie is Christianne Stotijn?

Christianne Stotijn

mezzosopraan

Christianne Stotijn studeerde viool en zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder haar zangdocenten waren Udo Reinemann, Jard van Nes en Janet Baker. Ze won in 2005 de Borletti Buitoni Trust Award en in 2008 de Nederlandse Muziekprijs, toerde in 2005/06 in de Rising Stars-serie en werd in 2007 verkozen tot BBC New Generation Artist. Met haar vaste pianisten Joseph Breinl en Julius Drake geeft ze recitals op belangrijke podia wereldwijd.

Start / pauzeer slideshow

Dirigent Bernard Haitink was van grote invloed op haar carrière: onder zijn leiding zong ze met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Boston Symphony Orchestra en het London Symphony Orchestra. Andere dirigenten met wie ze samenwerkte zijn Claudio Abbado, Iván Fischer, Yannick Nézet-Séguin, Andris Nelsons, Gustavo Dudamel en Jaap van Zweden.

Operarollen vertolkte Christianne Stotijn bij onder meer De Nationale Opera, De Munt in Brussel, de Royal Opera Covent Garden in Londen en het Festival d’Aix-en-Provence. In 2013 richtte ze de Stichting Orplid op, waarmee ze een kindervoorstelling ontwikkelde en muziektheater maakte over de joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum.

Sinds 2014 leidt Christianne Stotijn de Udo Reinemann International Masterclasses, een initiatief gesteund door het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en De Munt. Het vorige optreden van Christianne Stotijn in de Kleine Zaal was een liedrecital met pianist Joseph Breinl in november 2017.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019