Wie is Mark Padmore?

Mark Padmore

tenor

Mark Padmore begon zijn muzikale opleiding als klarinettist, maar koos uiteindelijk voor een zangopleiding aan King’s College in Cambridge. De Brit was te gast bij de bekende orkesten van Londen, Berlijn, München, Wenen en New York. Hij is een van de meest gevraagde tenoren voor de evangelistenrol in Bachs Passionen.

Lees ook: 'De Matthäus van Mark Padmore'

Op het opera-toneel vertolkte Mark Padmore onder meer de hoofdrol in Birtwistle’s The Corridor and the Cure, Tom Rakewell in Stravinsky’s The Rake’s Progress en Captain Vere in Brittens Billy Budd. Bovendien geeft hij veelvuldig liedrecitals, in de Kleine Zaal voor het laatst in januari van dit jaar. In oktober 2015 benoemde Musical America hem tot Vocalist of the Year.

Start / pauzeer slideshow

In seizoen 2017/18 was hij artist in residence van de Berliner Philharmoniker. In zijn discografie vinden we onder meer Die Schöpfung van Haydn en Beethovens Missa solemnis met het Symphonie-orchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van Bernard Haitink.

Bij het Concertgebouworkest was hij sinds 2004 diverse malen te horen als Evangelist in Bachs Matthäus-Passion, de laatste keer onder Iván Fischer in 2012. In 2011 soleerde hij in Mozarts Requiem onder leiding van Mariss Jansons.

Mark Padmore over de Matthäus-Passion:

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018