Wie is Severin von Eckardstein?

Severin von Eckardstein

piano

De Duitse pianist Severin von Eckardstein was winnaar van het ARD Concours in München (1999) en het Koningin Elisabeth Concours in Brussel (2003) en won ook prijzen op onder meer de Leeds International Piano Competition (2000). Zijn carrière ontwikkelde zich vervolgens wereldwijd.

Hij soleerde onder leiding van dirigenten als Valery Gergiev, Philippe Herreweghe en Marek Janowski; onder leiding van Jaap van Zweden speelde hij met het Dallas Symphony Orchestra en onder leiding van Paavo Järvi bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Severin von Eckardstein is ook een fervent kamermusicus; samen met violiste Franziska Hölscher startte hij in het Konzerthaus Berlin de serie Klangbrücken. De pianist studeerde bij Barbara Szczepanska, Karl-Heinz Kämmerling en Klaus Hellwig en vervolgde zijn opleiding aan de International Piano Academy Lake Como en met privélessen en masterclasses bij Alfred Brendel, Leon Fleisher en Menahem Pressler.

In de Grote Zaal van Het Concertgebouw was Severin von Eckardstein meerdere keren te beluisteren, en in de Kleine Zaal maakte hij zijn debuut in december 2015 in een programma rondom Liza Ferschtman.

Bijgewerkt op donderdag 26 oktober 2017