Amatis pianotrio

trio

De musici van het Amatis Pianotrio ontmoetten elkaar in Amsterdam en formeerden hun ensemble in 2014. Al kort na de oprichting won het pianotrio de publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Dit opende de deuren van een hele reeks Nederlandse concertzalen.

In seizoen 2015/16 deed het trio mee aan de Dutch Classical Talent Tour & Award. Het ensemble boekte internationaal succes tijdens het Oostenrijkse concours ‘Franz Schubert und die Musik der Moderne’. In 2015 won het Amatis Pianotrio de Engelse Parkhouse Award en debuteerde het als resultaat daarvan in de Londense Wigmore Hall.

Start / pauzeer slideshow

In 2016 nam het trio de tweede prijs in ontvangst van de Joseph Joachim Kammermusikwettbewerb in Weimar en in de periode 2016-18 maken ze deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme. Het trio heeft inmiddels een goedgevulde concertagenda terwijl het ook nog lessen volgt aan het Mozarteum in Salzburg, bij onder anderen Lukas Hagen, Rainer Schmidt en Imre Rohmann.

Sinds 2015 studeert de formatie ook aan de European Chamber Music Academy. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw verzorgde het Amatis Pianotrio twee keer een Lunchconcert.

Bijgewerkt op donderdag 26 oktober 2017