Wie is Eva-Maria Westbroek?

Eva-Maria Westbroek

sopraan

Eva-Maria Westbroek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses bij James McCray en Iris Adami Corradetti. Nog vóór haar afstuderen, in 1994, debuteerde ze als Mère Marie in Poulencs Dialogues des Carmélites op het Aldeburgh Festival. Van 1999 tot 2006 maakte de sopraan deel uit van het zangersensemble van de Staatsoper Stuttgart, waar ze de titel Kammersängerin kreeg.

In 2006 debuteerde ze in de Verenigde Staten, met een optreden bij het Chicago Symphony Orchestra. Het debuut van Eva-Maria Westbroek bij De Nederlandse Opera, in Sjostakovitsj’ Lady Macbeth van Mtsensk met het Koninklijk Concertgebouworkest in juni 2006, werd op dvd uitgebracht, waarna haar interpretatie van de titelrol door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties werd uitgeroepen tot ‘meest indrukwekkende individuele prestatie’.

Start / pauzeer slideshow

Eva-Maria Westbroek wordt uitgenodigd door van tal van grote operahuizen, waaronder het Londense Royal Opera House Covent Garden, La Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper in München, de Opéra National de Paris, de Wiener Staatsoper en de Metropolitan Opera in New York.

Ook trad ze op tijdens de Bayreuther Festspiele en het festival van Aix-en-Provence. De laatste keer dat Eva-Maria Westbroek in Het Concertgebouw te beluisteren was, was in juni 2018 in scenes uit Wagners Götterdämmerung als onderdeel van haar residency (2017/18) bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 22 mei 2019