Wie is Anna Lucia Richter?

Anna Lucia Richter

sopraan

Anna Lucia Richter deed haar eerste podiumervaring op als lid van het meisjeskoor van de Dom van Keulen. Haar eerste zanglessen kreeg ze van haar moeder, Regina Dohmen, en later was ze zangstudent van Kurt Widmer en Klesie Kelly-Moog.

Ook aan docenten als Margreet Honig en Christoph Prégardien ontleende de -sopraan veel inspiratie. Anna Lucia Richter won een reeks prijzen, waaronder in 2016 de Borletti-Buitoni Trust Award. Op het operatoneel vertolkte ze vele Mozartrollen, zong ze Euridice en La Musica in Monteverdi’s L’Orfeo bij De Nationale Opera en had ze aan het Theater an der Wien groot succes in de hoofdrol van een nieuwe productie van Henzes Elegie für junge Liebende.

Start / pauzeer slideshow

Anna Lucia Richter was als solist inmiddels te gast bij onder meer het Orchestre de Paris, het Boedapest Festival Orkest, het London Symphony Orchestra, het Freiburger Barockorchester en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Met het Chamber Orchestra of Europe, dirigent Bernard Haitink en bariton Hanno Müller-Brachmann voerde ze Mahlers liederencyclus Des Knaben Wunderhorn uit, een vertolking die in november 2017 ook in Het Concertgebouw te beluisteren was. In de Kleine Zaal maakte ze haar recitaldebuut in september 2014 met pianist Gerold Huber en keerde ze terug in oktober 2016 met pianist Michael Gees.

Bijgewerkt op maandag 23 oktober 2017