Chamber Orchestra of Europe

orkest

Het Chamber Orchestra of Europe werd in 1981 opgericht door musici uit het European Union Youth Orchestra; dertien van hen maken tot op heden deel uit van het ongeveer zestig musici tellende ledenbestand. Het gezelschap speelt veelvuldig in zalen als de Philharmonie in Parijs, het Festspielhaus in Baden-Baden en de Alte Oper in Frankfurt, op de festivals van Edinburgh, Graz en Luzern, en tijdens de BBC Proms en het Mostly Mozart Festival in New York.

Start / pauzeer slideshow

Het Chamber Orchestra of Europe onderhoudt nauwe banden met de ereleden Bernard Haitink, Yannick Nézet-Séguin en András Schiff en werkte vaak met wijlen Claudio Abbado en Nikolaus Harnoncourt. Onder de vele gerenommeerde solisten die hun opwachting maakten, waren Pierre-­Laurent Aimard, Lisa Batiashvili, Isabelle Faust, Hélène Grimaud, Alina Ibragimova, Janine Jansen, Patricia Kopatchinskaja, Murray Perahia en Eva-Maria Westbroek.

Het Chamber Orchestra of Europe werd voor zijn opnames bekroond met onder meer twee Grammy Awards en drie Gramophone Recording of the Year Awards. ­Vorige zomer nam het Mozarts La clemenza di Tito op met onder anderen Joyce DiDonato en Rolando Villazón. Als onderdeel van een uitgebreid educatief programma werd in 2009 de COE Academy opgericht.

Het Chamber Orchestra of Europe wordt ondersteund door de Gatsby Charitable Foundation en door een aantal andere donateurs. Het vorige optreden van het orkest in de Eigen Programmering van Het Concertgebouw waren twee verschillende concerten in november 2017 onder leiding van Bernard Haitink.

Bijgewerkt op dinsdag 22 mei 2018