Wie is Julia Kleiter?

Julia Kleiter

sopraan

Julia Kleiter studeerde bij William Workman in Hamburg en Klesie Kelly-­Moog in Keulen. Ze maakte al snel naam als concertzangeres en in 2003 nodigde dirigent Semyon Bychkov haar uit mee te werken aan concerten en een cd-opname van Richard Strauss’ Daphne.

De Duitse sopraan maakte haar operadebuut in 2004 als Pamina in Die ­Zauber­flöte van Mozart onder leiding van Jiri Kout in de Opéra Bastille in Parijs. Sindsdien voerde ze deze operarol nog vele malen op, evenals andere ­Mozart-rollen. Ook opera’s van onder meer ­Richard Strauss, Gluck, Händel, Weber en Wagner sieren haar repertoirelijst.

Start / pauzeer slideshow

Onder Julia Kleiters recente concertoptredens bevinden zich Beethovens Missa solemnis met het Gürzenich­Orchester, Bruckners Te Deum gedirigeerd door Zubin Mehta en Mendelssohns Elias met Ensemble Pygmalion.

Liedrecitals geeft ze met bijvoorbeeld tenor Christoph Prégardien en de pianisten Julius Drake en Michael Gees. Julia Kleiter debuteerde in april 2009 bij het Koninklijk Concertgebouw­orkest in Mendelssohns Psalm 42 en Ein Sommer­­nachtstraum onder leiding van Nikolaus Harnoncourt.

Bijgewerkt op maandag 23 oktober 2017