Wie is Thomas Oliemans?

Thomas Oliemans

tenor

Thomas Oliemans maakte zijn operadebuut bij De Nederlandse Reisopera in Pollicino van Henze en debuteerde in 2005 op de Salzburger Festspiele in Die Gezeichneten van Schreker. Sindsdien wordt hij geëngageerd door tal van operahuizen, waaronder het Royal Opera House Covent Garden in Londen, Teatro Real in Madrid, het Théâtre du Capitole in Toulouse en het Grand Théâtre de Genève.

De zanger heeft een nauwe band met De Nationale Opera in Amsterdam, en in 2013 ontving hij de Prix d’Amis voor zijn interpretatie van de rol van Papageno in Mozarts Die Zauberflöte. Naast rollen in onder meer Don Carlo, La bohème en Die Meistersinger von Nürnberg vertolkte hij er ook hoofdrollen in drie wereldpremièreproducties van Nederlandse opera’s: Legende van Wagemans, Adam in ballingschap van Zuidam en Laika van Padding.

Start / pauzeer slideshow

Ook buiten het operavak is Thomas Oliemans een veelgevraagd zanger. Hij werkte met de meeste Nederlandse orkesten, maar ook met bijvoorbeeld het Orchestre National de Lille, de Dresdner Philharmonie en orkesten in Tokio, Oslo en Bochum.

Recitals gaf hij met de pianisten Rudolf Jansen, Roger Vignoles en Malcolm Martineau, op de belangrijke podia van Londen, Wenen, Parijs, Zürich en Tokio. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was Thomas Oliemans eerder bijvoorbeeld te gast tijdens de Robeco SummerNights 2013 met de drie grote liedcycli van Schubert met pianist Malcolm Martineau.

Bijgewerkt op donderdag 28 september 2017