Wie is Iveta Apkalna?

Iveta Apkalna

orgel

Iveta Apkalna studeerde piano en orgel aan de Jāzeps Vītols Letse Muziekacademie en vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en de Musikhochschule Stuttgart. In 2005 was ze de eerste organiste ooit die een ECHO Klassik kreeg als ‘Instrumentalist van het Jaar’ en in 2015 werd ze uitgeroepen tot culturele ambassadrice van Letland.

Start / pauzeer slideshow

Sinds haar bijdrage aan een concert van de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado in mei 2008 treedt Iveta Apkalna op in concertzalen van naam en tijdens bekende muziekfestivals. Ze werkte samen met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia en de Los Angeles Philharmonic, onder aanvoering van Mariss Jansons, Gustavo Dudamel, Antonio Pappano en anderen.

Sinds het openingsfestival van de Elbphilharmonie Hamburg in januari 2017 is ze ‘organiste titulaire’ van het nieuwe Klais-orgel aldaar. Iveta Apkalna is voor het eerst te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op maandag 25 september 2017