Cappella Amsterdam

koor

Cappella Amsterdam werd in 1970 opgericht door Jan Boeke en staat sinds 1990 onder leiding van Daniel Reuss. De nadruk in het repertoire ligt op twee uitersten: oude meesters en moderne muziek, met speciale aandacht voor ­Nederlandse componisten van Sweelinck tot Louis Andriessen.

Deze veelzijdigheid komt tot uitdrukking in samenwerkingen met bijvoorbeeld Asko|Schönberg, MusikFabrik, de Akademie für Alte Musik Berlin, het RIAS Kammerchor en het Koninklijk Concertgebouw­orkest. Het koor levert ook graag een bijdrage aan operaproducties, waaronder in 2011 Stockhausens Sonntag aus Licht bij de Oper Köln.

Start / pauzeer slideshow

Tijdens verschillende jaargangen van het Holland Festival zong het werk van Rihm, Dillon en Nono. Voor zijn cd’s werd Cappella Amsterdam meerdere malen onderscheiden: Golgotha van Martin – opgenomen met het Ests Philharmonisch Kamerkoor – werd in 2011 genomineerd voor een Grammy, koorwerken van Janáček kregen een Edison Klassiek in 2013 en het Brahms-album Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen? kreeg in 2015 een Preis der deutschen Schallplattenkritik.

In het najaar van 2016 kwam een cd uit met delen van Pärts Kanon Pokajanen. Om kennis, repertoire en ervaring te delen is Cappella Amsterdam mede-initiatiefnemer van Tenso Network Europe.

Bijgewerkt op dinsdag 24 april 2018