Wie is Kenneth Montgomery?

Kenneth Montgomery

dirigent

Kenneth Montgomery is afkomstig uit Belfast en studeerde in Londen bij Adrian Boult, in Hamburg bij Hans Schmidt-Isserstedt, in Siena bij Sergiu Celibidache en bij John Pritchard. Hij begon bij Glyndebourne Festival Opera en English National Opera.

In 1973 werd hij music director van Bournemouth Sinfonietta, twee jaar later van de Glyndebourne Touring Opera. Sinds zijn debuut bij De Nederlandse Operastichting in 1970 nam zijn bekendheid ook in Nederland snel toe.

Hij werd chef-dirigent van het Radio Symfonie Orkest en van het Groot Omroepkoor.Verder was Kenneth Montgomery chef-dirigent bij de Opera Northern Ireland, de Santa Fe Opera en het Ulster Orchestra en werkte hij als gastdirigent onder meer aan de Scala in Milaan en aan operahuizen in Frankrijk en Noord-Amerika.

Start / pauzeer slideshow

Hij werd in 1991 de eerste artistiek leider van de Dutch National Opera Academy en geeft nog steeds masterclasses aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Met het Orkest van de Achttiende Eeuw werkte Kenneth Montgomery voor het eerst in 2013. In oktober 2014 dirigeerde hij het orkest in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Mozarts ‘Jupiter’-symfonie als onderdeel van het herdenkingsconcert voor Frans Brüggen.

In oktober 2015 leidde de dirigent een reeks concertante uitvoeringen van Le nozze di Figaro van Mozart door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam.

Bijgewerkt op vrijdag 22 september 2017