Wie is Andrew Manze?

Andrew Manze

dirigent

Nadat hij klassieke talen en viool had gestudeerd ontwikkelde Andrew Manze zich razendsnel tot een van de belangrijkste specialisten van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. In 1996 werd hij associate director van de Academy of Ancient Music en van 2003 tot 2007 was hij artistiek leider van het barokorkest The English Concert.

Andrew Manze is verbonden aan de Royal Academy of Music en heeft bij vooraanstaande uitgevers als Bärenreiter en Breitkopf & Härtel bijgedragen aan nieuwe edities van werken van Mozart en Bach. Als gastdirigent werkt hij met onder meer het Gewandhaus­orchester Leipzig, het Mahler Chamber Orchestra en de Los Angeles Philharmonic.

Start / pauzeer slideshow

Hij onderhoudt een nauwe band met het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en is regelmatig te gast bij het Mostly Mozart Festival in New York. Van 2006 tot 2014 was Andrew Manze chef-dirigent van het Helsingborgs Symfonieorkest, waarvan hij nu eredirigent is.

Sinds september 2014 is hij chef-dirigent van de NDR Radiophilharmonie in Hannover. In 2011 ontving Andrew Manze in Stockholm de Rolf Schock Prijs, waarmee hij zich tussen eerdere laureaten als György Ligeti, Mauricio Kagel, Gidon Kremer en Anne Sofie von Otter schaart. Andrew Manze debuteert bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op donderdag 20 juli 2017