Amsterdam Sinfonietta

strijkorkest

Amsterdam Sinfonietta maakte de afgelopen jaren tournees door Europa, China, Amerika en Australië. Aan het begin van seizoen 2017/18 reisde het gezelschap samen met het Nederlands Kamerkoor naar Zuid-Amerika. Het orkest heeft een vaste kern van 22 strijkers en speelt een uitgebreid repertoire – van Barok tot hedendaags – onder leiding van concertmeester en artistiek leider Candida Thompson.

Naast het gevestigde strijkersrepertoire brengt Amsterdam Sinfonietta originele combinaties van muziekwerken, gaat het onverwachte samenwerkingen aan en voert het grensverleggende concepten uit met andere disciplines, zoals videokunst, dans of theater.

Start / pauzeer slideshow

Het orkest werkte samen met uiteenlopende musici als Michel van der Aa, Martin Fröst, Vilde Frang, Sol Gabetta, Thomas Hampson, Barbara Hannigan, Janine Jansen, ­Arthur en Lucas Jussen, Simone Lamsma, Bobby McFerrin, Alexander Melnikov, Wende, Rufus Wainwright en Typhoon en maakte begin dit jaar een tournee met Blaudzun.

In Het Concertgebouw is Amsterdam Sinfonietta geregeld te beluisteren, de afgelopen tijd bijvoorbeeld met de KleuterSinfonietta-voorstellingen Kom, we gaan spelen! en Haren en snaren en in Het Zondagochtend Concert van 17 februari jongstleden met violist Ray Chen.

Bijgewerkt op zaterdag 10 februari 2018