Wie is Diana Damrau?

Diana Damrau

sopraan

Diana Damrau, volgens de New York Sun ‘the leading coloratura soprano in the world’, behoort tot de grote sterren aan het zangersfirmament. Ze groeide op in het Beierse Günzburg en studeerde aan de Hochschule für Musik in Würzburg. Daar maakte de sopraan haar operadebuut aan het Stadttheater als Barbarina in Le nozze di Figaro van Mozart.

Behalve in Würzburg was ze vast ensemblelid van de operahuizen in Mannheim en Frankfurt. Inmiddels viert Diana Damrau triomfen op de belangrijkste operapodia van de wereld, van de Metropolitan Opera in New York tot het Teatro alla Scala in Milaan.

Start / pauzeer slideshow

Bij de heropening van laatstgenoemd theater in 2004 zong ze de titelrol in Salieri’s Europa riconosciuta onder leiding van Riccardo Muti, in 2013 zette ze met de titelrol van Verdi’s La traviata de seizoensopening en Verdi’s 200ste geboortejaar luister bij. De rol van Koningin van de Nacht in Die Zauberflöte van Mozart vertolkte ze behalve in Milaan ook in Wenen en Londen.

Tijdens een openluchtconcert ter gelegenheid van het WK Voetbal 2006 in München zong ze samen met Plácido Domingo. Diana Damrau geniet eveneens faam als lied- en concertzangeres. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest treedt ze voor het eerst op. In september 2014 debuteerde ze in de Grote Zaal, in een operagala met werken van Bellini, Verdi, Gounod en Massenet.

Bijgewerkt op maandag 3 juli 2017