Wie is Eke van Spiegel?

Eke van Spiegel

viool

Eke van Spiegel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Joyce Tan en vanaf 1997 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts, waar zij in 2001 haar eerste fase examen behaalde. Bij Vesko Eschkenazy sloot zij in 2003 haar tweede fase examen af.

In 2000 studeerde Eke van Spiegel enige tijd met een Erasmusbeurs aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij Ernst Kovacic. Ook volgde ze masterclasses bij onder anderen Joseph Silverstein, Sylvia Rosenberg en Thomas Brandis.

Start / pauzeer slideshow

Eke van Spiegel won prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Charles Hennen concours en het kamermuziekconcours van het Aberdeen International Youth Festival. Sinds 2006 is ze tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast speelt zij in kamermuziekensembles, waaronder Ensemble Lumaka, waarmee zij in 2009 in het kader van de concertserie Het Debuut in de grootste Nederlandse concertzalen speelde.

Aansluitend ontving het ensemble de publieksprijs voor het beste debuterende ensemble. Sinds 2008 heeft Eke van Spiegel een viool in bruikleen, die de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest voor haar in 2008 uit de nalatenschap van Oskar Back kocht. Deze viool wordt toegeschreven aan Nic. Gagliano en is gebouwd in Napels in 1763.

Bijgewerkt op dinsdag 23 mei 2017