Wie zijn Sihan & Brackman?

Duo Sihan & Brackman

Shin Sihan
Shin Sihan had vanaf zijn zesde vioolles op de muziekschool in Leiden en kwam na anderhalf jaar onder de hoede van Coosje Wijzenbeek. Momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Masterclasses en lessen volgde hij bij onder anderen ­Leonidas Kavakos, Anner Bijlsma, Mark ­Lubot­sky, David Takeno en Jaap van Zweden.

In zowel 2006 als 2008 won Shin Sihan de Iordens Viooldagen en in 2007 kreeg hij de eerste prijs en de Bach Sonderpreis van de Internationale Wettbewerb für Violine Kloster Schöntal. In 2013 won hij de tweede prijs en de NTR Publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours ‘Oskar Back’ en werd hem de Kersjes Vioolbeurs toegekend.

Shin Sihan soleerde bij Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten en het Concertgebouw Kamerorkest, en onder leiding van dirigenten als Ed Spanjaard, Antony Hermus, Jac van Steen, ­Jules van Hessen en Daan Admiraal. Tijdens de NJO Muziekzomer 2016 was hij ‘young artist in residence’.

Verder is de violist primarius van het Animato Kwartet, dat optrad in Portugal en Brazilië en tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, en vormt hij een vast duo met pianiste Anne Brackman. Zijn viool, een Enrico Rocca uit 1895, is hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds, en zijn strijkstok, gebouwd door Kees van Hemert, is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Start / pauzeer slideshow

Anne Brackman
Anne Brackman begon op haar derde met fluitlessen en op zesjarige leeftijd met pianolessen. Momenteel studeert ze piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar. Ze volgde masterclasses en lessen bij Abbie de Quant, Thies Roorda, Peter-Lukas Graf, Trevor Wye, Kersten McCall en Aldo Baerten (fluit) en bij Bernd Brackman, Jan Wijn, Rian de Waal, ­Enrico Pace en Boris Berman (piano).

Prijzen won ze van onder andere het Benelux Fluitconcours (2004) en het Prinses Christina Concours (2012). In 2010 was Anne Brackman finaliste bij Euro­vision Young Musicians en soleerde ze (op fluit) met Holland Symfonia onder leiding van Otto Tausk tijdens de Avond van de Jonge Musicus.

In 2013 soleerde zij als fluitiste met Domestica ­Rotterdam. In 2014 werd haar de A.A. Bredius Foundation Prijs toegekend. Naast haar duo met violist Shin Sihan vormt Anne Brackman samen met violist Tim Brackman – haar broer – en ­cellist Kalle de Bie het Brackman Trio.

Dit piano­trio bracht inmiddels twee cd’s uit, trad op ­tijdens onder meer het Stift Festival, het Orlando Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Italiaanse Alba Festival en organiseert sinds 2014 jaarlijks een eigen ­kamermuziekfestival in Amsterdam.

Bijgewerkt op dinsdag 23 mei 2017