Wie is Alexander Gavrylyuk?

Alexander Gavrylyuk

piano

Alexander Gavrylyuk is afkomstig uit Oekraïne, begon zijn pianostudie toen hij zeven was en maakte twee jaar later zijn professionele debuut. Hij won het Horowitz Internationaal Pianoconcours in Kiev en het Japanse Hamamatsu Pianoconcours en was in 2005 meervoudig prijswinnaar bij de Arthur Rubinstein Competition in Tel Aviv.

Start / pauzeer slideshow

Sindsdien werd hij als solist uitgenodigd door festivals als de BBC Proms, de Hollywood Bowl en Mostly Mozart en door gezelschappen als het Koninklijk Concertgebouworkest, de New York en de Los Angeles Philharmonic, de orkesten van Chicago, Sydney, Seoul en Tokio, het Russisch Nationaal Orkest, de Stuttgarter Philharmoniker, het Bournemouth Symphony Orchestra, het Royal Scottish National Orchestra en het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Ook solorecitals voeren de pianist over de hele wereld. In 2009 debuteerde hij in Het Concertgebouw in de serie Meesterpianisten, waarin hij sindsdien meermaals terugkeerde. Op 8 maart 2016 verzorgde Alexander Gavrylyuk in de Grote Zaal een duorecital met Janine Jansen. Dit seizoen treden de twee musici ook samen op in Berlijn, Stockholm, München, Zürich, Londen en Wenen.

Bijgewerkt op woensdag 20 februari 2019