Wie is Alexander Gavrylyuk?

Alexander Gavrylyuk

piano

Alexander Gavrylyuk ­begon op zevenjarige leeftijd met zijn piano­studie in Oekraine. In 1999 won hij de eerste prijs op het Horowitz ­Pianoconcours en een jaar later als jongste deelnemer de eerste prijs op het Hamamatsu Pianoconcours.

Sindsdien viert de pianist triomfen op de grote concert­podia. Hij soleerde met de meest vooraanstaande orkesten ter wereld. In 2003 werd Alexander Gavrylyuk benoemd tot ‘Steinway ­artist’. Twee jaar later won hij de Gouden Medaille van het Arthur Rubinstein Concours in Tel Aviv.

Hij treedt overal ter wereld op als solist met vooraanstaande orkesten en in recitals. Tot zijn vaste kamermuziekpartners behoort Janine Jansen. Sinds 2009 is Alexander Gavrylyuk al ­diverse malen te gast geweest in de serie Meester­pianisten in Het Concertgebouw.

Start / pauzeer slideshow

In 2010 debuteerde hij bij het Koninklijk Concertge­bouw­­orkest: in Amsterdam en Rotterdam maakte hij grote indruk met zijn vertolking van Prokofjevs Tweede pianoconcert onder leiding van Mikhail Pletnev. In 2013 trad hij met het orkest op in Rachmaninoffs Derde pianoconcert en in 2014 met het Tweede pianoconcert.

Zijn meest recente optreden met het Concertgebouworkest was in juni 2017 met het Eerste pianoconcert van Prokofjev.

Bijgewerkt op woensdag 7 februari 2018