Wie is Matthias Goerne?

Matthias Goerne

bariton

Matthias Goerne is afkomstig uit Weimar en had les van Hans-­Joachim Beyer, Elisabeth Schwarzkopf en ­Dietrich Fischer-­Dieskau. Als concert-, recital- en operazanger bouwde hij een grote carrière op.

De ­bariton is regelmatig te gast in theaters als het Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Metropolitan Opera in New York en het Teatro Real in Madrid; aan de Wiener Staatsoper vertolkte hij onder meer de rol van Orestes in Strauss’ Elektra (2015) en van Kurnewal in Wagners Tristan und Isolde (2017).

Start / pauzeer slideshow

Onder leiding van Jaap van Zweden werkte hij mee aan uitvoeringen van Wagners Die Walküre en Siegfried bij de Hong Kong Philharmonic. Voor solistische partijen in vocaalsymfonisch repertoire was Matthias Goerne recentelijk te gast bij het London Philharmonic Orchestra, het ­Orchestre de Paris en de orkesten van Dallas, Chicago, Los ­Angeles en San Francisco.

Ook bij het Koninklijk Concert­gebouworkest was hij meerdere keren te beluisteren, voor het laatst in ­februari 2016 in liederen uit Mahlers Des ­Knaben Wunderhorn. Matthias Goerne nam vele cd’s op, waaronder befaamde interpretaties van liederen van ­Schubert en Brahms met de pianisten Christoph Eschenbach en Elisabeth Leonskaja.

Ook live brengt hij geregeld het grote liedrepertoire; dit seizoen in recitals met de pianisten Leif Ove Andsnes en Daniil Trifonov, maar ook met het Ebène Kwartet.

Bijgewerkt op dinsdag 16 mei 2017