Wie is Daniel Harding?

Daniël Harding

dirigent

Daniel Harding maakte zijn professionele debuut in 1994 bij het City of Birmingham Symphony Orchestra, waar hij dat seizoen assistent was van Simon Rattle. In het seizoen daarop assisteerde hij Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker.

Momenteel is Daniel Harding muzikaal leider van het Orchestre de Paris (sinds 2016) en het Zweeds Radio Symfonieorkest (sinds 2007), artistiek leider van de Ohga Hall in Karuizawa (Japan) en eredirigent van het Mahler Chamber Orchestra.

Start / pauzeer slideshow

De Engelsman is regelmatig te gast bij de Wiener Philharmoniker, de Sächsische Staatskapelle Dresden, de Berliner Philharmoniker, het Gewandhaus-orchester Leipzig, het Symphonie-orchester des Bayerischen Rundfunks en het London Symphony Orchestra. Operaproducties leidde hij bij de Scala in Milaan, het Festival van Aix-en-Provence, de Royal Opera in Londen, de Wiener Staatsoper en de Bayerische Staatsoper.

De Franse regering benoemde hem tot Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Sinds zijn debuut in januari 2004, toen werken van Britten, Adès en Lutosławski op de lessenaars stonden, leidde Daniel Harding diverse malen het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en tijdens tournees. In maart 2016 stonden werken van Bach en de Derde symfonie van Brahms op de lessenaar.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018