Wie is Daniel Harding?

Daniël Harding

dirigent

De Engelse dirigent Daniel Harding maakte zijn professionele debuut in 1994 bij het City of Birmingham Symphony Orchestra, waar hij dat seizoen assistent was van Simon Rattle. In het seizoen daarop assisteerde hij Claudio ­Abbado bij de Berliner Philharmoniker. Daniel Harding is muzikaal leider van het Zweeds Radio Symfonie­orkest (sinds 2007), artistiek leider van de Ohga Hall in Karuizawa (Japan) en eredirigent van het ­Mahler Chamber Orchestra.

Start / pauzeer slideshow

Van 2016 tot juni 2019 was hij artistiek leider van het Orchestre de Paris. Harding is regelmatig te gast bij de Wiener Philharmoniker, de Staatskapelle Dresden, de Berliner Philharmoniker, het Gewandhausorchester Leipzig, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het London Symphony Orchestra. Operaproducties leidde hij bij La Scala in Milaan, het Festival van ­Aix-en-Provence, de Royal Opera in Londen, de ­Wiener Staatsoper en de Bayerische Staatsoper.

De Franse regering benoemde hem tot Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Sinds zijn debuut in januari 2004, toen werken van Britten, Adès en Lutosławski op de lessenaars stonden, stond Daniel Harding met grote regelmaat voor het Concertgebouworkest, zowel in Amsterdam als tijdens tournees. In februari 2019 leidde hij het orkest in meerdere programma’s tijdens een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten.

Bijgewerkt op woensdag 12 juni 2019