Wie is Isabelle Faust?

Isabelle Faust

viool

Isabelle Faust won op jonge leeftijd het Leopold Mozart Concours in Augsburg en het Italiaanse Paganini Concours en werd al snel een graag geziene gast bij gezelschappen als de Berliner ­Philharmoniker, het Boston ­Sympho­ny Orchestra, het NHK Symfonieorkest in Tokio, het Chamber Orchestra of Europe en het Freiburger Barockorchester.

Bij het Concertgebouworkest debuteerde ze in 2015 en was ze voor het laatst te gast in november vorig jaar. De violiste beheerst een repertoire dat reikt van de Barok tot wereldpremières en onderscheidt zich met diepgaande musicologische kennis.

Start / pauzeer slideshow

Isabelle Faust werkte veelvuldig met Claudio Abbado, en onder diens leiding maakte ze prijswinnende opnames van de vioolconcerten van Berg en Beethoven. Sinds 2016 is ze een vaste partner van het door Abbado opgerichte Mahler Chamber Orchestra.

Kamermuziek nam ze op met onder anderen haar vaste pianist Alexander Melnikov, cellist Jean-­Guihen Queyras en klavecinist Kristian Bezuidenhout. In het huidige concertseizoen heeft Isabelle Faust in de Kleine Zaal, een podium dat ze inmiddels goed kent, een driedelige Spotlight.

Bijgewerkt op woensdag 11 september 2019