Wie is Isabelle Faust?

Isabelle Faust

viool

Isabelle Faust won op jonge leeftijd het Leopold Mozart Concours in Augsburg en het Italiaanse Paganini Concours, en werd al snel een graag geziene gast bij grote orkesten. De Duitse violiste beheerst een repertoire dat reikt van de Barok tot heden­daagse muziek, en onderscheidt zich met diepgaande musicologische kennis.

Isabelle Faust werkte graag en veel samen met wijlen Claudio Abbado; onder diens leiding maakte de violiste prijswinnende opnames van de vioolconcerten van Berg en Beethoven. Sinds 2016 is ze een vaste partner van het door ­Abbado opgerichte Mahler Chamber Orchestra.

Start / pauzeer slideshow

Isabelle Faust soleerde daarnaast veelvuldig bij orkesten als de Berliner Philharmoniker en het Boston Sym­phony Orchestra en werkte samen met dirigenten als John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Daniel Harding, Bernard Haitink en Andris Nelsons. Ook in de kamermuziek is Isabelle Faust geen onbekende; met haar vast duopartner Alexander Melnikov maakte ze meerdere prijs­winnende cd-opnamen.

Isabelle Faust bespeelt een instrument van Antonio Stradivari, gebouwd in 1704. Ze soleerde één keer eerder bij het Koninklijk Concertgebouworkest: in 2015 speelde ze Mendelssohns Viool­concert onder leiding van Daniel Harding in het Zwitserse Luzern.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018