Wie is Julius Drake?

Julius Drake

piano

Julius Drake is vaste gast in de Kleine Zaal, Carnegie Hall en Lincoln Centre in New York, Wigmore Hall in Londen, de Scala in Milaan, de Philharmonie Berlin en de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, en op festivals als die van Aldeburgh, Edinburgh, Lockenhaus, Westcork en Salzburg, de BBC Proms en de Schubertiade ­Schwarzenberg.

Masterclasses verzorgde de ­pianist recentelijk in Brussel, Wenen, Cincinnati, New York, Toronto en Minneapolis. Aan de Kunstuniversität Graz heeft hij een eigen liedbegeleidersklas.

Sinds 2009 is hij artistiek leider van het Machynlleth Festival in Wales, en in de historische Middle Temple Hall in Londen presenteert hij jaarlijks de recitalserie ‘Julius Drake and Friends’, met zangers als ­Thomas Allen, Olaf Bär, Sarah Connolly, Iestyn Davies, Simon Keenlyside, Sergei Leiferkus, Felicity Lott, Willard White en Roderick Williams.

Start / pauzeer slideshow

Julius Drake maakte prijswinnende opnames met Ian Bostridge, nam Tsjaikovski en Mahler op met Christianne Stotijn en Kodály en Schoeck met de cellisten Natalie Clein en Christian Poltéra.

Een Liszt-album met Angelika Kirchschlager kreeg een BBC Music Magazine Award, drie verschillende opnames met Gerald Finley kregen een Gramophone Award, het Poetisches Tagebuch met Christoph Prégardien kreeg de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik 2016.

Het vorige optreden van Julius Drake in de Kleine Zaal was op 2 april jongstleden met ­mezzosopraan Barbara Kozelj.

Bijgewerkt op donderdag 11 april 2019