Wie is Julius Drake?

Julius Drake

piano

De Britse pianist Julius Drake is gespecialiseerd in liedbegeleiding en kamermuziek. Hij is wereldwijd te gast in de belangrijkste concertzalen, waaronder Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, de Scala in Milaan, de Philharmonie Berlin en de Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, en op festivals als die van Aldeburgh, Edinburgh, Salzburg, Kuhmo en Tanglewood en de BBC Proms.

Start / pauzeer slideshow

De pianist verzorgt wereldwijd masterclasses en is als docent liedbegeleiding verbonden aan de Kunstuniversität Graz. Hij musiceerde met vele vocalisten, onder wie Thomas Allen, Ian Bostridge, Sarah Connolly, Alice Coote, Iestyn Davies, Joyce DiDonato, James Gilchrist, Lorraine Hunt Lieberson, Felicity Lott, Claron McFadden, Christianne Stotijn en Willard White. Voor een Liszt-album met Angelika Kirchschlager kreeg hij een BBC Music Magazine Award; drie verschillende opnames met Gerald Finley werden beloond met een Gramophone Award.

In seizoen 2015/16 verzorgde Julius Drake in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw met verschillende zangers een reeks recitals die hij samenstelde uit Schumanns ‘liedjaar’ 1840. Zijn vorige optreden in de Kleine Zaal was een Schubertiade met tenor Christoph Prégardien op 17 april 2018. Voor het album Poetisches Tagebuch kreeg dit duo de Jahrpreis der Deutschen Schallplattenkritik 2017.

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018