Wie is Julius Drake?

Julius Drake

piano

Julius Drake is vaste gast in Carnegie Hall en Lincoln ­Centre in New York, ­Wigmore Hall in Londen, de Scala in ­Milaan, de Philharmonie Berlin en de ­Musikverein en het Konzerthaus in Wenen, en op festivals als die van Aldeburgh, Edinburgh, Lockenhaus, Westcork en Salzburg, de BBC Proms en de Schubertiade ­Schwarzenberg. Ook in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw is hij al vele jaren te gast.

Masterclasses verzorgde hij in Brussel, Wenen, Cincinnati, New York, Toronto en Minneapolis en aan de Kunstuniver­sität Graz heeft de pianist een eigen liedbegeleiders­klas.

Sinds 2009 is hij artistiek leider van het Machynlleth Festival in Wales, en in de historische Middle Temple Hall in Londen presenteert hij jaarlijks de recitalserie ‘Julius Drake and Friends’, met zangers als ­Thomas Allen, Olaf Bär, ­Iestyn Davies, Gerald Finley, Véronique Gens, Sergei Leifer­kus, Felicity Lott, Simon Keenlyside, Nicky Spence, Willard White en Roderick Williams.

Start / pauzeer slideshow

De pianist maakte prijswinnende opnames met Ian Bostridge, nam Tsjaikovski en ­Mahler op met Christianne Stotijn, en Kodály en Schoeck met de cellisten Natalie Clein en Christian Poltéra. Een Liszt-album met Angelika Kirchschlager kreeg in 2012 een BBC Music Magazine Award, drie verschillende opnames met Gerald Finley kregen een Gramophone Award, het Poetisches Tagebuch met Christoph Prégardien kreeg de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik 2016.

Het vorige optreden van Julius Drake in de Kleine Zaal was op 5 maart jl. met mezzosopraan Sarah Connolly.

Bijgewerkt op woensdag 20 maart 2019