Wie is Antony Hermus?

Antony Hermus

dirigent

Antony Hermus is vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest. Hij ­studeerde in Tilburg piano bij Jacques de Tiège en orkestdirectie bij Jac van Steen en Georg Fritzsch. In 2003 verwierf hij de positie van Generalmusikdirektor van de Duitse stad Hagen, waarmee hij muzikaal directeur werd van het operahuis en chef-dirigent van het Philharmonisches Orchester Hagen.

Van 2009 tot 2015 bekleedde hij een vergelijkbare ­positie in Dessau, waar hij onder meer successen vierde met zijn eerste vertolking van Wagners Der Ring des Nibelungen. Antony Hermus ­bouwde ook als gastdirigent een grote naam op.

Start / pauzeer slideshow

Hij werd geëngageerd door bijvoorbeeld de Komische Oper Berlin, de Opéra National de Paris, de Nederlandse Reisopera, de Bochumer Symphoniker, het Philharmonia Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Taipei Symfonieorkest.

Als orkesttrainer bij uitstek is Antony Hermus als dirigent en artistiek adviseur verbonden aan het Nationaal Jeugd Orkest. Hij leidde ook een aantal cd-opnamen: zo verscheen in 2016 een album met drie symfonische gedichten van Alphons Diepenbrock door de Bamberger Symphoniker.

In Het Concertgebouw stond de dirigent eerder op de bok bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, deFilharmonie Antwerpen, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op dinsdag 25 april 2017