Wie is Myung-Whun Chung?

Myung-whun Chung

dirigent

De Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung begon zijn muzikale carrière als pianist. Zijn eerste optreden gaf hij op zevenjarige leeftijd met het Seoul Philharmonic Orchestra.

Zijn directieopleiding volgde Myung-whun Chung aan de Mannes School of Music en de Juilliard School in New York. Daarna werd hij assistent van Carlo Maria Giu­lini bij de Los Angeles Philharmonic.

Na directieposten en gast­dirigentschappen bij vele vooraanstaande Europese orkesten is Myung-whun Chung steeds meer betrokken geraakt bij de muzikale wereld in het Verre Oosten.

Start / pauzeer slideshow

Zo is hij medeoprichter van het Asia Philharmonic Orchestra, waarvan hij ook chef-dirigent is. Sinds 2001 is hij muzikaal adviseur van het Tokyo Philharmonic Orchestra en sinds 2006 chef-dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra.

Met dit laatste orkest toerde hij met veel succes door Europa. Myung-whun Chung is music director van het Korean Broadcasting Symphony Orchestra, en de eerste Honorary Cultural Ambassador voor Korea. In het seizoen 2012/13 begon hij als eerste gastdirigent van de Staatskapelle Dresden, de eerste in de geschiedenis van dit orkest.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest is Myung-whun Chung sinds 1984 regelmatig te gast. In mei 2017 leidde hij het orkest in de Derde symfonie van Beethoven en Brahms’ Vioolconcert met Isabelle Faust als soliste.

Bijgewerkt op donderdag 11 april 2019