Wie is Saimir Pirgu?

Saimir Pirgu

tenor

De carrière van de Italiaan Saimir Pirgu maakte na zijn conservatoriumopleiding een snelle start. In het afgelopen decennium groeide hij uit tot een gevierd zanger en werkte hij samen met dirigenten als Riccardo Muti, Antonio Pappano, Lorin Maazel en Daniele Gatti.

In recente seizoenen was de tenor te beluisteren in onder meer het Royal Opera House Covent Garden, de Scala in Milaan en de Opéra National de Paris. Bij de Metropolitan Opera en de Los Angeles Opera zong hij in Puccini’s eenakter Gianni Schicchi onder regie van Woody Allen.

Start / pauzeer slideshow

Saimir Pirgu werd ook geëngageerd door de operahuizen van bijvoorbeeld San Francisco, Wenen, Barcelona en Venetië. Daarnaast is hij een gewild solist in oratoria en vocaalsymfonisch repertoire; zo musiceerde hij met onder andere het Chicago Symphony Orchestra, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en de Wiener Philharmoniker.

In Het Concertgebouw was Saimir Pirgu in 2008 te beluisteren in een concertante Così fan tutte van Mozart door de Wiener Staatsoper.

Bijgewerkt op vrijdag 14 augustus 2015