Wie is Remy van Kesteren?

Remy van Kesteren

harp

Remy van Kesteren bouwde met virtuoos spel en avontuurlijke projecten in de afgelopen jaren een grote carrière op. Op zijn ­tiende werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar hij les kreeg van Erika Waardenburg. Later had hij les in Amsterdam en in Parijs bij Isabelle Moretti.

Hij won concoursen in Rusland (2008) en Israël (2009) en later de Elisabeth Evertsprijs (2012), de eerste prijs van de USA International Harp Competition (2013) en de Grachtenfestivalprijs (2013). In 2012 boekte de harpist ook veel succes met zijn deelname aan de Night of the Proms-tournee in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland: hij was de enige klassieke musicus naast popartiesten als Anastacia en The Jacksons.

Start / pauzeer slideshow

Remy van Kesteren maakte inmiddels drie cd’s. In juni 2016 presenteerde hij in Paradiso in Amsterdam zijn derde cd Tomorrow Eyes, met werk van eigen hand en opgenomen met onder anderen trompettist Eric Vloeimans en saxofonist Ties Mellema.

Op diezelfde avond werd hem de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt. Naast zijn vele ­optredens is Remy van Kesteren oprichter en artistiek ­leider van het Dutch Harp Festival, dat in 2010 zijn eerste editie beleefde. Zijn debuut in Het Concertgebouw was een optreden in 2005 in de Grote Zaal met het Nederlands Kamerorkest.

In de Kleine Zaal speelde Remy van Kesteren onder meer tijdens zijn Rising Stars-tournee door Europa in seizoen 2015/16 en – in februari van dit jaar – in TRACKS.

Bijgewerkt op vrijdag 14 april 2017