Wie is Patricia ­Kopatchinskaja?

Patricia ­Kopatchinskaja

viool

Patricia ­Kopatchinskaja bouwde met haar ­virtuoze spel en veelzijdige repertoire ze een grote naam op. Voor kamermuziekoptredens reist ze de hele wereld over en als solist is ze een graag geziene gast bij bijvoorbeeld Camerata ­Salzburg, het London Philharmonic Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe.

Dit seizoen debuteert de violiste bij het Göteborg Symfonieorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met het nieuwe SWR Symphonieorchester voert ze het DoReMi ­Violin Concerto van Peter Eötvös uit, onder leiding van de componist.

Start / pauzeer slideshow

Een bijzondere focus ligt dit seizoen op Ligeti’s Vioolconcert, dat ze uitvoert met de Berliner Philharmoniker onder Sir Simon Rattle, de Filharmonica della Scala onder Andrés ­Orozco-Estrada én het Fins Radio ­Symfonieorkest onder Teodor Currentzis.

Verder is Patricia Kopatchinskaja dit seizoen artist in ­residence bij het Konzerthaus in Berlijn, de Londense Wigmore Hall, het Lucerne Festival en de Kissinger Sommer. Voor een album met concerten van Bartók, Ligeti en Eötvös werd de violiste in 2014 genomineerd voor een ­Grammy Award en won ze een ECHO Klassik Preis.

In Het ­Concertgebouw debuteerde ze in de Rising Stars­serie van 2002/03.

Bijgewerkt op woensdag 26 april 2017