Wie is Daniël Elgersma?

Daniël Elgersma

countertenor

Daniël Elgersma begon op zesjarige leeftijd als jongenssopraan in het Martini Jongenskoor Sneek, destijds onder leiding van Bouwe ­Dijkstra. Hij ontwikkelde zich tot solist en werd na zijn stembreuk countertenor.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde hij zowel zijn bachelor- als zijn ­masterdiploma Oude Muziek Zang. Gedurende zijn masteropleiding specialiseerde Daniël Elgersma zich in ornamentatie in zeventiende-­eeuwse Engelse muziek. Hij werd gecoacht door Michael Chance, Peter Kooij, Jill Feldman en Lenie van den Heuvel.

Start / pauzeer slideshow

Op zijn zeventiende debuteerde hij als altsolist in Bachs Weihnachtsoratorium. Andere solistische activiteiten volgden, waaronder Purcell-recitals in samenwerking met violiste Lucy van Dael en uitvoeringen met Bachs cantates voor alt solo onder leiding van Klaas Stok.

Daniël Elgersma werkte met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Masaaki Suzuki, Joshua Rifkin en Daniel Reuss en zingt met solistische ensembles als Vox Luminis en het Gesual­do Consort Amsterdam. In maart debuteerde hij in Bachs Johannes-Passion bij De Nederlandse Bachvereniging met Jos van Veldhoven.

Vandaag maakt Daniël Elgersma zijn debuut in Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op maandag 27 maart 2017