Wie is Thomas Walker?

Thomas Walker

tenor (Evangelist)

Thomas Walker speelde trompet vanaf zijn tiende en was na zijn afstuderen aan het Royal Conservatoire of Scotland een succesvol tubaspeler. De stem was zijn tweede instrument. Op advies van zijn docenten deed hij auditie voor de zangopleidingen van enkele Londense conservatoria – die hem unaniem aannamen.

Start / pauzeer slideshow

Thomas Walker koos voor een studie aan het Royal College of Music bij tenor Ryland Davies en ontplooide een vruchtbare carrière. Als concertzanger kreeg hij uitnodigingen van gezelschappen als het London Philharmonic Orchestra, het Sydney Symphony Orchestra en het Kammerorchester Basel en soleerde hij ook al meerdere keren in programma’s van het Orkest van de Achttiende Eeuw met Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss.

Thomas Walker is ook actief als operazanger en stond op het podium in theaters als de Komische Oper in Berlijn, de Staatsoper Stuttgart en de Koninklijke Muntschuwburg in Brussel. Onlangs maakte hij zijn debuut bij de Opéra National de Paris, in Il primo omicidio van Alessandro Scarlatti.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019