Wie is Thomas Walker?

Thomas Walker

tenor

Thomas Walker begon zijn muzikale leven als koperblazer en studeerde aan het Royal Conservatoire of Scotland. Hij koos echter alsnog voor de stem als eerste instrument en volgde onder meer zanglessen bij Ryland Davies aan het Royal College of Music in Londen.

Hij groeide uit tot een geliefd vocalist en ontving uitnodigingen van talrijke operahuizen en orkesten. Zo was hij in de afgelopen jaren te gast bij de Royal Opera Covent Garden in Londen, de Oper Stuttgart, De Munt in Brussel en het Staatstheater Nürnberg.

Start / pauzeer slideshow

Bij English National Opera zong hij in Peter Sellars’ nieuwe productie van Purcells The Indian Queen. Als ­concertzanger musiceerde Thomas Walker met bijvoorbeeld Royal Northern Sinfonia, het BBC Scottish Sym­phony Orchestra, het Orchestra of the Age of Enlightenment en het Gabrieli Consort.

Hij zong al verschillende keren bij Cappella Amsterdam en Daniel Reuss; zo namen ze samen werken van Janáček op en waren ze samen in onder andere Het Concertgebouw eerder te horen in het Requiem van Mozart (november 2014) en de ­Missa solemnis van Beethoven (oktober 2016).

Bijgewerkt op maandag 27 maart 2017