Wie is Maarten Engeltjes?

Maarten Engeltjes

countertenor

Maarten Engeltjes had zangles vanaf zijn vierde jaar en was in zijn jeugd actief als professioneel jongenssopraan. Op zijn zestiende ­debuteerde hij als countertenor, met de alt-aria’s in Bachs ­Matthäus-Passion.

Inmiddels is Maarten Engeltjes een internationaal gevierd zanger. Hij is te horen in grote concertzalen wereldwijd en musiceerde onder leiding van dirigenten als Jos van Veldhoven, Markus Stenz, Reinbert de Leeuw en Maxim Emelyanychev.

Start / pauzeer slideshow

Recentelijk was hij met het Koor van de Bayerische Rundfunk te horen onder leiding van Peter Dijkstra. Met de Akademie für Alte Musik en Daniel Reuss maakte hij een Europese tournee. De countertenor is ook als operazanger actief en werd geëngageerd door bijvoorbeeld de Opéra de Marseille, de Opéra Comique in Parijs en De Nationale Opera in Amsterdam.

In de Eigen Programmering van Het Concertgebouw was Maarten Engeltjes de afgelopen tijd onder meer te horen in Niobe van Steffani door het gezelschap van het Boston Early Music ­Festival (januari 2015) en in Bachs Weihnachtsoratorium onder leiding van Ton Koopman (december 2014).

Bijgewerkt op woensdag 29 maart 2017