Groot Omroepkoor

koor

Het Groot Omroepkoor is al vanaf zijn oprichting, kort na de Tweede Wereldoorlog, het enige koor in Nederland dat het grote koorsymfonische repertoire op professionele wijze uitvoert.

Het koor is nauw verbonden met de Publieke Omroep en zingt veelvuldig in de omroepseries, met name de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert.

Het repertoire in deze series beweegt zich tussen hedendaagse muziek (onder andere opdrachtwerken van Nederlandse componisten en premières van hedendaagse buitenlandse componisten als MacMillan, Henze en Adams), werken uit de negentiende en twintigste eeuw, en opera.

Start / pauzeer slideshow

Met het Koninklijk Concertgebouworkest bestaat een lange en zeer gewaardeerde samenwerking. Een van de historische momenten was de Nederlandse première in 1964 van Benjamin Brittens War Requiem onder leiding van de componist zelf en Bernard Haitink. Datzelfde werk stond op de lessenaars tijdens de meest recente samenwerking in oktober 2018, nu onder leiding van Gianandrea Noseda.

Koorleider van het Groot Omroepkoor sinds 2015 is Klaas Stok.

Bijgewerkt op donderdag 11 april 2019