Wiener Klaviertrio

Het Wiener Klaviertrio bestaat sinds 1988 en wist in de eerste jaren van zijn bestaan de aandacht te trekken met het winnen van een reeks prijzen. De formatie volgde lessen bij onder anderen het Trio di Trieste, het Haydn-Trio Wien en bij leden van het Beaux Arts Trio en het Guarneri Kwartet en liet zich coachen door onder anderen violist Isaac Stern en cellist Ralph Kirshbaum.

Het Wiener Klaviertrio ontwikkelde zich tot een graag geziene gast op de belangrijke podia van onder meer Londen, Parijs, Berlijn, New York en Washington en ondernam tournees naar Australië en het Verre Oosten. In de thuisstad Wenen is het geregeld te horen in het Konzerthaus.

Het Wiener Klaviertrio was ensemble in residence van de Wiener Musikverein, de Wigmore Hall in Londen en de Turner Sims Concert Hall in Southampton. Het voerde regelmatig Beethovens Tripelconcert uit, met bijvoorbeeld het Orchestre Métropolitain in Montreal en het Münchener Kammerorchester.

Start / pauzeer slideshow

De discografie van het Wiener Klaviertrio omvat inmiddels meer dan tien titels; recent verscheen een album met pianotrio’s van Brahms. Tijdens zijn vorige optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, in de Robeco SummerNights 2015, speelde het Wiener Klaviertrio kernwerken uit de Klassieke Periode van Mozart, Beethoven en Schubert.

Bijgewerkt op woensdag 29 maart 2017