Wie is Magda Amara?

Magda Amara

piano

Magda Amara groeide op in Moskou en ­volgde daar pianolessen bij Mikhail Khokhlov en Sergej Dorensky, aan respectievelijk de Gnessin Staatsacademie voor Muziek en het Tsjaikovski Conservatorium. Aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen was ze sinds 2009 leerling van Stefan Vladar.

De pianiste was laureaat tijdens meer dan tien ­concoursen, en eerste prijzen won ze van het Jeunesses Musicales Concours en het Internationaal Pianoconcours Ennio Porrino. Tijdens het Vladimir Horowitz Internationaal Pianoconcours in Kiev nam ze een derde prijs in ontvangst.

Start / pauzeer slideshow

Magda Amara is een regelmatige gast van befaamde concertzalen binnen en buiten Europa. Als solist musiceerde ze met gezelschappen als het het Moskou Filharmonisch Orkest, het Wiener Kammerorchester, het Symfonisch Orkest van Cairo, het Brno Filharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Kamermuziek speelde ze met onder anderen Julian Rachlin, Dora Schwarzberg, Stefan Vladar en leden van de Berliner en de Wiener Philharmoniker. Magda Amara vormt een vast duo met Harriet Krijgh; het tweetal concerteert veelvuldig en is op cd te beluisteren in werken van Brahms en Rachmaninoff.

Bijgewerkt op vrijdag 24 maart 2017