Wie is Laurens Woudenberg?

Laurens Woudenberg

hoorn

Als zoon van professionele musici was het voor Laurens Woudenberg toch niet altijd vanzelfsprekend dat hij ook die richting op zou gaan: aanvankelijk werkte hij in de gehandicapten­zorg en bij circus Kristal.

Toen Laurens negen jaar was kreeg hij zijn eerste hoornlessen van Louise Schepel. De inspirerende lessen ten spijt verruilde hij vijf jaar later zijn hoorn voor een basgitaar, maar op zijn zeventiende pakte hij de hoornlessen weer op. Hij studeerde in zijn geboortestad Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Hans Dullaert en Herman Jeurissen.

Start / pauzeer slideshow

In 2006 trad hij toe tot de hoornsectie van Het Gelders Orkest, waar hij uiteindelijk solohoornist werd. Sinds 2012 is Laurens Woudenberg ­solohoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij heeft ook een grote liefde voor het spelen van kamermuziek en is bijvoorbeeld regelmatig te horen met Camerata RCO.

In april 2016 trad hij, met het Tweede hoornconcert in Es, KV 417 van Mozart, voor de eerste keer als solist op met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op vrijdag 24 maart 2017