Wie is Iain Burnside?

Iain Burnside

piano

Iain Burnside is pianist en tevens radio- en theatermaker. Hij geeft veelvuldig recitals. Hij beheerst een breed repertoire, waarin het Engelse lied een belangrijke plek inneemt. Dit kwam tot uiting in cd’s met werk van bijvoorbeeld Britten, Butterworth, Parry en Vaughan Williams. In 2014 nam hij liederen van Rachmaninoff op, in samenwerking met een aantal Russische zangers.

Start / pauzeer slideshow

Na het presenteren van de Cardiff Singer of the World Competition werd Iain Burnside gevraagd als presentator voor BBC Radio 3. Voor zijn wekelijkse programma Voices kreeg hij een Sony Radio Award. Later presenteerde hij ook het zondagochtend­programma van BBC Radio 3.

Naast dit alles schreef Iain Burnside een aantal theaterstukken. In 2012 ging A Soldier and a Maker in première, gebaseerd op het leven van de Engelse ­dichter en componist Ivor Gurney. Ook schreef Iain Burnside de muziektheaterwerken Journeying Boys (2013) en Why Does the Queen Die? (2014).

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was de pianist eerder te beluisteren in liedprogramma’s met John Mark Ainsley (2006), Carolyn Sampson (2007) en Rodion Pogossov (2010).

Bijgewerkt op vrijdag 24 maart 2017