Wie is Roderick Williams?

Roderick Williams

bariton

Roderick Williams ontving in 2016 de Singer of the Year Award van de Royal Philharmonic Society en kreeg in 2017 de Most Excellent Order of the British Empire. De bariton geniet bekendheid door zijn Mozart-vertolkingen, maar stond ook in de premières van nieuwe opera’s van David Sawer, Robert Saxton en Sally Beamish.

Hij zong in After Life en Sunken Garden van Michel van der Aa. Onder meer het Philharmonia Orchestra, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Russisch Nationaal Orkest en het Bach Collegium Japan engageerden hem voor vocaalsymfonisch repertoire.

Start / pauzeer slideshow

In 2015 nam hij deel aan theatrale opvoeringen van Bachs Johannes-Passion door de Berliner Philharmoniker met dirigent Simon Rattle en regisseur Peter Sellars. De zanger is tevens componist; zijn werk klonk onder meer in Barbican Hall en Wigmore Hall in Londen.

In Het Concertgebouw was Roderick Williams al verschillende keren te beluisteren. In de Grote Zaal was dat voor het laatst op 17 december jongstleden in een uitvoering van Händels Messiah door Britten Sinfonia; in de Kleine Zaal maakte hij zijn recitaldebuut in april 2017 met een volledig Brits programma.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018