Kopelman Kwartet

De leden van het Kopelman Kwartet studeerden alle vier in de jaren 1970 aan het conservatorium in Moskou. In deze bloeiperiode van het instituut werkten de studenten hier met ­vermaarde musici en componisten, onder wie Mstislav Rostropovich, David Oistrach, Natalia Gutman en Dmitri Sjostakovitsj.

Deze sterke muzikale invloeden waren vormend voor de leden van het Kopelman Kwartet – al werd dit ensemble pas veel later, in 2002, opgericht. In de tussenliggende periode hadden de musici ieder individuele muzikale carrières opgebouwd.

Start / pauzeer slideshow

Het Kopelman Kwartet maakte een belangrijk debuut in 2003, tijdens het Edinburgh Festival. Dit veelgeprezen optreden verschijnt dit jaar op cd. Het Kopelman Kwartet concerteerde in de loop der jaren in vele grote concertzalen, waaronder de Londense Wigmore Hall en de Musikverein in Wenen.

Ook in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was het ensemble meerdere keren te gast, voor het laatst in maart 2017. Kamermuziekpartners waren onder anderen Elisabeth Leonskaja, Mischa Maisky en Julian Rachlin. Op cd is het Kopelman Kwartet te beluisteren in werken van onder anderen Sjostakovitsj, Prokofjev, Weinberg en Schubert.

Bijgewerkt op dinsdag 28 februari 2017