Wie is Nathalie Stutzmann?

Nathalie Stutzmann

alt

De Française Nathalie Stutzmann is zangeres en dirigent. Samen met haar vaste pianiste Inger Södergren geeft ze wereldwijd recitals en nam ze liederencycli van Schubert, Schumann, Brahms en Poulenc op. Als soliste musiceerde ze recentelijk met onder meer de Berliner Philharmoniker, het hr-Sinfonie­orchester Frankfurt en het National Symphony Orchestra in Washington.

Dirigeren leerde Nathalie Stutzmann van de legendarische Finse docent Jorma Panula. Ze richtte in 2009 een eigen kamerorkest op, Orfeo 55, waaraan ze regelmatig muzikaal leiding geeft en waarmee ze ook een aantal cd’s opnam. Tijdens de Robeco SummerNights 2011 was Nathalie Stutzmann met haar eigen ensemble – met werken van Vivaldi en Pergolesi – te gast in de Grote Zaal.

Start / pauzeer slideshow

Daarnaast ontplooide ze een bloeiende carrière als gastdirigent. In het huidige seizoen maakt Nathalie Stutzmann debuten bij onder andere het London Philharmonic Orchestra, The Philadelphia Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook begint ze met een drie jaar durende verbintenis als associate artist bij het Sao Paulo State Symphony Orchestra.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw zong de alt in mei 2007 Schuberts Winterreise en keerde ze in november 2011 terug met liederen van Mahler, Schumann en Wolf.

Bijgewerkt op dinsdag 28 februari 2017