Wie is Katja Stuber?

Katja Stuber

sopraan

Katja Stuber studeerde tot 2008 bij Christian Gerhaher aan de Hochschule für Musik und Theater München. Ze vervolgde haar studie bij Ruth Ziesak in Saarbrücken en bij Margreet Honig in Amsterdam.

In 2011 gooide ze hoge ogen tijdens de honderdste Bayreuther Festspiele, waar ze haar debuut maakte als Junges Hirt in een nieuwe productie van Wagners Tannhäuser onder leiding van Thomas Hengelbrock.

Momenteel is de sopraan verbonden aan het Hessiches Staatstheater in Darmstadt, waar ze onder meer Gretel in Humperdincks Hänsel und Gretel en Xenia in Moesorgski’s Boris Godoenov vertolkte.

Start / pauzeer slideshow

Concertant werk zong Katja Stuber met het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchner Rundfunkorchester, het Balthasar-Neumann-Ensemble en het WDR Sinfonieorchester in Keulen.

In 2016 soleerde ze in concertante uitvoeringen van Debussy’s Pelléas et Mélisande met Daniel Harding en in Nielsens Derde symfonie met zowel de Bamberger Symphoniker – die haar meteen opnieuw uitnodigden voor 2016 en 2017 – als het Gewandhausorchester Leipzig onder leiding van Herbert Blomstedt.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest maakt Katja Stuber haar debuut.

Bijgewerkt op maandag 27 februari 2017