Wie is Jeroen Bal?

Jeroen Bal

piano

Jeroen Bal studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was finalist op het Prinses Christina Concours, won de Vrienden-krans van Het Concertgebouw en bereikte in 1996 de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.

Als pianist remplaceert hij op zeer regelmatige basis bij Nederlandse orkesten, waaronder al vijftien jaar het Koninklijk Concertgebouworkest, en bij internationale orkesten als het Mahler Chamber Orchestra, waarmee hij de grote solo uit Stravinsky’s Petroesjka speelde onder leiding van Pierre Boulez.

Start / pauzeer slideshow

Met het Concertgebouworkest speelde hij dit werk diverse malen onder zowel Riccardo Chailly als Mariss Jansons. Jeroen Bal vergezelde het orkest ook op tournees door Japan en de Verenigde Staten.

Met orkestleden treedt hij veel op in kamermuziekverband. Zo nam hij in 2016 een cd op met Camerata RCO en vormt hij met violist Tjeerd Top en cellist Johan van Iersel het Vermeer Trio. In december 2017 maakte Jeroen Bal samen met solotrompettist Omar Tomasoni een tournee van een maand door Japan.

Bijgewerkt op zondag 29 april 2018