Wie is Perry Hoogendijck?

Perry Hoogendijk

tuba

Perry Hoogendijk begon op negenjarige leeftijd met het bespelen van de tenortuba. Hij kreeg de eerste lessen van zijn vader, waarna hij overstapte op de bastuba. Na het behalen van zijn diploma aan het Hilversums Conservatorium zette hij zijn studie voort aan de Conservatoria van Essen en Detmold, waar hij les kreeg van Hans Nickel.

Ook maakte hij een aantal studiereizen naar Chicago, waar hij les kreeg van Rex Martin, Gene Pokorny en Charles Vernon en deelnam aan een van de laatste masterclasses die de legendarische tubaïst en pedagoog Arnold Jacobs ooit gaf.

Start / pauzeer slideshow

In juli 1997 werd Perry Hoogendijk uitgenodigd om een soloprogramma te spelen op de Internationale Tuba Conferentie in Riva del Garda, Italië. In december 1999 was hij finalist tijdens de solo-tubacompetitie van het TubaMania festival in Sydney. Tussen 1996 en 2004 was Perry Hoogendijk tubaïst van het Noordhollands Philharmonisch Orkest (later opgegaan in Holland Symfonia).

In september 2004 werd hij aangenomen als solotubaïst van het Koninklijk Concertgebouworkest én aangesteld als docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam. Perry Hoogendijk zet zich in voor het ontwikkelen van nieuw repertoire voor tuba. In 2013 verscheen zijn cd Quicksilver, met nieuwe werken voor tuba solo begeleid door diverse HaFaBra-ensembles.

Bijgewerkt op maandag 27 februari 2017